Ha csinálod senki nem veszi észre…
Ha nem csinálod, mindenki észreveszi!

Takarítás gyorsan és alaposan

Takarítás gyorsan és alaposan – Hogyan csináld? Ha nem szeretnél önmagad legnagyobb ellensége lenni és aláásni az eddigi erőfeszítéseidet, ez a cikk Neked szól! Amennyiben például apartmanházad, irodád takarításához segítséget veszel igénybe, most kiderítheted, hogy a megbízott cég vagy személy valóban jól végzi-e a munkáját!
takarítás gyorsan Zella Work Kft.

A gyors és alapos takarítás nem ördögtől való dolog

Nem, az nem feltétlenül „normális”, ha az egész hétvégéd porszívózással, kádsúrolással és portörléssel megy el. Csupán néhány alapszabályt kell betartanod ahhoz, hogy értékes perceket, vagy akár órákat szabadíts fel hetente.

Mit kell tenned, és mi az, ami végképp tiltólistás?

Takarítás gyorsan és alaposan

TEDD – Tippek, amiket érdemes megfogadnod

Hatékony és kíméletes tisztítószerek használata

Ha nem a megfelelő tisztítószert alkalmazod, kétféle kimenetele lehet a dolognak: vagy elmarad a várva várt eredmény, vagy pedig még kárt is teszel a felületben. Ja, és az adagolás mindig a használati utasításnak megfelelően kell, hogy történjen!

Növeld a gyorsaságot: tartsd a szükséges eszközöket egy helyen

Így nem fogsz fel-alá rohangálni és értékes időt elpazarolni azzal, hogy nem találod azt, amit keresel! Nálunk mindig van egy szuper gurulós kocsi, megpakolva a leghatékonyabb környezetbarát tisztítószerekkel. 

Legyen egy jól bevált terved/stratégiád

Rengeteg időt megspórolhatsz azzal, ha van egy ütemezési terved, követsz egyfajta sorrendet. Például mielőtt letörölnéd a komódot, a feletti lévő polcról tüntesd el a porcicákat.

Eldugott helyek takarítása

Takarítás gyorsan és alaposan – ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy „letudás szinten” kell kezelned a feladatot. A mikrohullámú sütő belseje, szellőzőnyílások, a számítógép billentyűzete, kilincsek és villanykapcsolók. Ezeket a helyeket sem szabad kihagyni!

Fertőtlenítés előtt tisztítsd meg a felületet

A tisztítás azt jelenti, hogy általános célú szerrel (például mosogatószeres ronggyal) eltávolítod a látványos szennyeződéseket a felületről annak érdekében, hogy azok ne csökkentsék a fertőtlenítőszer hatását.

Ablaktisztítás két lépésben

Ha már régóta nem volt megpucolva az ablak, először a port kell eltávolítani, és csak ezután következhet a tisztítószeres kezelés. Fordított esetben a vegyszer koszos nyomot hagy, amit csak fáradtságos munkával tudsz majd eltüntetni.

NE TEDD – A legnagyobb takarítási bakik

Felejtsd el a piszkos eszközöket

A koszos takarítóeszközök nemcsak a hatékonyságot csökkentik, de az egészségre nézve is károsak lehetnek! A porszívó szűrőjét is érdemes időnként megtisztítani és gondoskodni a porzsák kiürítéséről/cseréjéről.

Ne használj ecetet a gránit munkalapon

Az ecet sokféle felületen remekül működik, viszont savas kémhatásából adódóan roncsolhatja a kő védőbevonatát és észrevehető nyomokat hagyhat maga után. Ehelyett önts egy nedves szivacsra egy kis mosogatószert, majd töröld szárazra a munkalapot.

Tisztítószer permetezése közvetlenül a felületre

Ez azért sem okos dolog, mert így a vegyszer jelentős része a levegőbe kerül, és allergiás reakciókat válthat ki. Ehelyett permetezd a tisztítószert egy tiszta kendőre.

A különböző tisztítószerek „összemixelése”

Azzal nem fogsz jobb eredményt elérni vagy gyorsabban végezni, ha összekevered a különböző tisztítószereket. Tipikus példa erre a fehérítő és az ammónia vegyítése. Együtt alkalmazva olyan káros vegyszergőz szabadul fel, ami súlyosan veszélyezteti az egészségedet!

Egyetlen ronggyal takarítasz

Ugyanazzal a kendővel törölsz port és takarítod le a konyhapultot? Fatális hiba! Ajánlott minden helyiséghez, takarítási munkálathoz külön eszközöket rendszeresíteni.

Minden feladatot egyedül akarsz elvégezni

Vannak olyan feladatok, amiket egyszerűen jobb szakemberre bízni! Ilyen lehet például egy padlás, mélygarázs vagy irodai ablakok és aszfalt takarítása, de extrém takarítási feladatok elvégzésére is gyakran kérnek fel minket.

Takarítás gyorsan és alaposan – A Zellaworknél ismerjük a legjobb praktikákat!

>>Neked miben segíthetünk?<<

Örömmel adunk tanácsot a tisztítás további hatékony megoldásaira.

Ipari csarnok takarítás országosan, korszerű & környezetbarát tisztítószerekkel.