Ha csinálod senki nem veszi észre…
Ha nem csinálod, mindenki észreveszi!

Vedd fel a harcot a penész ellen! Hatékony megoldás az ózongenerátoros fertőtlenítés

Penész - kialakulásáért leginkább a nem megfelelő szigetelés, illetve a szellőztetés hiánya felel. szabadulj meg tőle vegyszermentes, mégis hatékony módszerrel.
penész ellen ózongenerátoros fertőtlenítés - Zella Work Kft.

A nyirkos, párás helyek gyakori vendége a penész, melynek kialakulásáért leginkább a nem megfelelő szigetelés, illetve a szellőztetés hiánya tehető felelőssé. A foltos fal és a kellemetlen dohos szag a legkisebb probléma. A penészgomba belélegzése súlyos allergiás reakciókat, légúti megbetegedéseket okozhat, ezért érdemes minél hamarabb megszabadulnod tőle.

Vedd fel a harcot a penész ellen, ismerj meg egy vegyszermentes, mégis hatékony módszert!

Mi az a penész?

A penész egy különleges gombaféle, melynek több ezer faját tartják számon. Legnagyobb veszélyük, hogy lebontják a szerves anyagokat – köztük akár az épületek szerkezeti elemeit. A legtöbb penészfajta kifejezetten káros az emberi egészségre. Olyan allergiás tüneteket idézhetnek elő, mint a tüsszögés, az orrdugulás, vagy súlyosabb esetben az asztmás rohamokra emlékeztető panaszok.

A penészedés okai – ezekre érdemes odafigyelned

Az olyan hétköznapi tevékenységek, mint a főzés, a mosás, a mosogatás és a zuhanyozás, sőt, még a lélegzetvétel is megnövelik a levegő páratartalmát. Ha nem szellőztetsz rendszeresen, nem cserélődik ki a lakás páradús levegője. Ha pedig túl sokáig szellőztetsz, a hidegebb, nyirkosabb évszakokban előfordulhat, hogy teljesen kihűlnek a falak. Utóbbi szintén kedvez a penész kialakulásának.

Penészes fal kezelése házilag – csupán átmeneti megoldás

Sokan esküsznek az ecetre, a szódabikarbónára és a konyhasóra, mint hatékony penészgátló szerekre. A boltokban kapható klóros vagy aktív oxigénes termékekkel valamivel nagyobb sikereket érhetünk el, de ezeket szintén képtelenség a lakás minden egyes négyzetcentiméterére kijuttatni. Így a levegőben szálló spórák tovább élnek és virulnak, ezért a penész rövid idő elteltével újra megjelenik. Kezdhetjük elölről az egészet…

Ózongenerátor penész ellen – hosszú távú, biztos módszer

Az ózonos penészmentesítés egy hosszú távú, vegyszermentes* technika a penészgomba száműzéséhez. Nem csak a szemmel látható nyomoknak mondhatsz búcsút. Az ózon mindenhova behatol, a legkisebb résekben, legeldugottabb helyeken – például a bútorok mögött – megbújó spórákat is képes maradéktalanul elpusztítani.

A kezelés rövid ideig tart és nem jár nagy felfordulással: csupán arról kell gondoskodnod, hogy elektronikai eszközeid ne legyenek az ózongenerátor közvetlen közelében. A bútorokat, berendezési tárgyakat nem szükséges kivinned az érintett helyiségből.

Van, amikor az ózongenerátoros fertőtlenítés már nem elég

Ha a penész már rendkívüli módon elszaporodott, pl: a szoba falainak nagyrészét beborítja, előfordulhat, hogy más megoldás után kell nézni. Ilyenkor is bátran megkereshetsz minket. Egy megbízható partnerünkkel együtt vesszük a felkérést, aki gondoskodik a felület megtisztításáról és a vakolat eltávolításáról. Majd ezt követően kezelésre kerül a penészes fal, végül következik az újravakolás. Partnerünkkel együtt kiemelt hangsúlyt fektetünk a teljes penésztelep megszüntetésére, elkerülve a probléma újbóli megjelenését.

Az ózongenerátoros fertőtlenítés a jelenleg ismert leghatékonyabb technika a penész ellen.

Penészmentesítés magánszemélyek, cégek és intézmények számára nagy teljesítményű ipari berendezéssel.

Kérd személyre szabott árajánlatunkat!

*amennyiben súlyosan fertőzött helyiségről van szó, az ózongenerátoros kezelést nagy hatékonyságú (biocid hatású) penészirtó szerrel kombinálva alkalmazzuk.

            >> Takarítási praktikák után keresgélsz? Nézd meg a többi hasznos cikkünket! <<

Örömmel adunk tanácsot a tisztítás további hatékony megoldásaira.

Ipari csarnok takarítás országosan, korszerű & környezetbarát tisztítószerekkel.