Ha csinálod senki nem veszi észre…
Ha nem csinálod, mindenki észreveszi!

Galambürülék takarítás

A galambok imádnak a háztetőkön, párkányokon, padlásokon fészkelni, mi azonban ettől már kevésbé vagyunk elragadtatva. A baktériumoktól hemzsegő galambürülék azontúl, hogy rendkívül gyomorforgató, különböző betegségek melegágya lehet.
galambürülék takarítás Zella Work Kft.

A galambguanó magas egészségügyi kockázatot jelent és savasságából eredően az épületszerkezetben, a felületekben is komoly károkat okozhat. Az ürülék és a tetőre hordott szemét a szellőzőrendszert vagy az ereszt is eltömítheti, melynek javítása drága mulatság.  

Miért fontos a galambürülék eltávolítása?

A tetőtérben és a párkányokon tanyázó galambok idővel hatalmas mennyiségű galambguanót képesek felhalmozni. A megszáradt galambürülék baktériumokat, vírusokat és gombákat tartalmaz, porának belélegzése fertőzéshez, súlyos megbetegedésekhez vezethet.

Ilyen például a hisztoplazmózis nevű gombás megbetegedés, ami elsősorban a tüdőt támadja meg, és az idős, legyengült szervezetre különösen nagy veszélyt jelent. Megfelelő kezelés hiányában a kór akár halálos kimenetelű is lehet.

A kórokozóknak a szellőzőn, kéményen keresztül szabad bejárásuk van a lakásokba.

Kevesen tudják, hogy a madárürülék rendkívül mérgező, ezért veszélyes hulladékként kell kezelni! A megszáradt galambguanót különösen nehéz eltávolítani – megfelelő védőöltözet hiányában pedig kifejezetten nem tanácsos „csináld magad” akcióba fogni.

A galambürülék miatt az épített környezet is veszélyben van

A galambürülék nem csak az ingatlan esztétikai megjelenését rontja. A savas kémhatású galambguanó idővel korrodálja a felületeket, szétroncsolja az épületszerkezetet, aminek könnyen botlás- és csúszásveszély lehet a vége. A madarak végterméke eltömítheti az ereszcsatornát, beszennyezheti a gépeket és berendezéseket, például a légkondicionáló egységeket, illetve a fűtési rendszereket, ami meghibásodást okozhat.

A házad teteje és a napelemek sincsenek biztonságban a galambürüléktől, de szerencsére erre is van megoldásunk. 

Ha az ürülék élelmiszerkészletek, például éttermek, raktárak vagy egyéb kereskedelmi egységek közelében halmozódik fel, az beláthatatlan következményekkel járhat!

Az alapos fertőtlenítés elengedhetetlen

A fentiek miatt nagyon fontos, hogy amilyen hamar csak lehet, a galambguanó biztonságosan, ellenőrzött módon eltávolításra kerüljön, majd utána a felületeket alaposan fertőtleníteni szükséges. Szerencsére mi ismerjük a galambürülék eltüntetésének leghatékonyabb módszereit! Az alkalmazott tisztítószereknek elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy eltávolítsák a káros mikroorganizmusokat, ugyanakkor az épület szerkezetében nem szabad, hogy károkat okozzanak.

Képzett szakembereink speciális tisztítószerekkel maradéktalanul eltüntetik az ürüléket és gondoskodnak a teljes körű fertőtlenítésről, szagtalanításról.

Szükségem van rátok

Örömmel adunk tanácsot a tisztítás további hatékony megoldásaira.

Ipari csarnok takarítás országosan, korszerű & környezetbarát tisztítószerekkel.