A HACCP alkalmi takarítás során gondoskodunk a makulátlan higiéniáról.
Rengeteget kockáztatsz, ha nem tartod be az előírásokat
A takarítás egyik roppant kényes területe egy étterem/üzemi konyha tisztán tartása. Ilyenkor ugyanis különös gondot kell fordítani a higiéniai előírásokra, továbbá arra, hogy az alkalmazott tisztítószerek még véletlenül se érintkezzenek az ételekhez felhasznált alapanyagokkal. Ha az ellenőrzés során rosszul teljesítesz, komoly pénzbírságot kell fizetned. A legrosszabb forgatókönyv pedig az, hogy végleg be kell zárnod a „boltot”.
Ne bízd magad a véletlenre – Alkalmi takarítás üzemi/intézményi konyhákban
Az ÁNTSZ és a HACCP (élelmiszer-biztonsági rendszer) szigorú elvárásokat támaszt a takarítás módját, gyakoriságát, a felhasznált anyagokat és eszközöket illetően. Ez egy laikus számára bonyolult dolognak tűnhet, egy profi takarítócég azonban a kisujjából kirázza a feladatot!
Az alkalmi takarítás során az előírásoknak megfelelő, speciális gépekkel, tisztító- és fertőtlenítőszerekkel dolgozunk. Amikor csak lehetséges, a modern technológiákat környezetbarát alternatívákkal ötvözzük.
Az alábbi feladatokat látjuk el:
- A padló tisztítása és fertőtlenítése
- Bútorok, berendezési tárgyak tisztítása
- Eszközök áttörlése, fertőtlenítése
- Mosogató, sütő, főzőlap, hűtő és pult teljes körű takarítása
- Takarítás és fertőtlenítés a nehezen elérhető helyeken (például lámpatestek, szellőzőrendszerek belseje)
Mindegy, hogy egy ötcsillagos fővárosi hotelről vagy egy vidéki általános iskola konyhájáról van szó…
Mi mindig lelkiismeretesen végezzük a munkánkat! Célunk, hogy minimalizáljuk az élelmiszer-előállítás során potenciálisan fellépő egészségügyi kockázatokat és biztonságos, higiénikus környezetet teremtsünk. Az előírásoknak maradéktalanul eleget tevő HACCP takarítási napló készül, amiben rögzítjük a fő munkafolyamatokat.
Így dolgozunk:
- Megfelelő munkaruházatot viselünk és pontos tervet követünk
- A magas kockázatú helyektől az alacsony kockázatúak felé haladunk
- Utólagosan is ellenőrizzük az egyes folyamatok hatékonyságát
Akárki végezte a takarítást, annak eredményéért Te leszel a felelős.
Nem csak a konyhában, hanem az étteremben is szükség van egy alapos fertőtlenítésre? Nézd meg az élelmiszerbiztonságnak megfelelő, étterem fertőtlenítő szolgáltatásunkat!
Alkalmi takarítás üzemi/intézményi konyhákban – bennünk nem fogsz csalódni!