Ha csinálod senki nem veszi észre…
Ha nem csinálod, mindenki észreveszi!

Eresztisztítás

Általánosságban elmondható, hogy évente legalább kétszer – kora tavasszal és ősz végén –rendbe kell tenned az ereszcsatornát. Az eresztisztítás elbliccelése költséges javításokat eredményezhet, szélsőséges esetekben a vízkár komoly szerkezeti roncsolódásokat okozhat az épületben.
eresztisztítás Zella Work

Nem dísznek van ereszcsatorna az épületeken…

Olyan fontos funkciókat lát el, mint az esővíz elvezetése és összegyűjtése, a homlokzat védelme a beázástól, illetve a víz okozta épületkárok megakadályozása. Rendszeres karbantartás hiányában rövid időn belül olyan problémák jelentkezhetnek, mint a rozsdásodás, a csöpögés vagy a szerkezet instabilitása.

A tökéletesen karbantartott eresz nem csupán esztétikai kérdés

Madárürülék, levelek, gallyak, moha és egyéb szennyeződések… mind az ereszcsatorna eltömődéséhez vezethetnek. A bevonat sérül, korrodálódik, a víz nem tud megfelelően távozni, ezt pedig az alap, a falak, a tetőszerkezet, a padlás és az épület előtti térkő és a nyílászárók – ablakok és ajtók – sínylik meg. Ráadásul a makacs penész kialakulásának és a kártevők megjelenésének a kockázata is megnő.

A javítás vagy a teljes csere nem olcsó mulatság… Szóval, ha legközelebb elsumákolnád ezt a fárasztó munkát, jusson eszedbe, hogy idővel mekkora károkat okozhat a hanyagságod… Vagy hívd fel a Zellawork profi takarító csapatát és bízd ránk a feladatot!

>> Galambürülék a háztetőn? Erre is van megoldásunk! <<

Összefoglalva, ezért kell rendszeresen kitakarítani, karbantartani az ereszcsatornát:

  • Több százezer forintos épületkároktól kímélheted meg magad
  • Növelheted az ereszcsatorna élettartamát
  • Kisebb lesz annak a valószínűsége, hogy kártevők lepik el az ingatlant

Mikor jön el az eresztisztítás ideje?

Tavasszal tetemes mennyiségű esőre lehet számítani, így nem szabad kihagyni az ereszcsatorna tisztítását. Ősz végén szintén szükséges elvégezni ezt a feladatot, hiszen a lehullott falevelek pillanatok alatt duguláshoz vezethetnek. Ha a víz nem tud lefolyni, az télen is hatalmas gondot jelent. A tető eldeformálódhat, a befagyott ereszcsatornán képződő hegyes jégcsapok olvadáskor balesetveszélyessé válhatnak.

Eresztisztítás önkormányzatoknak, cégeknek, társasházaknak és magánszemélyeknek

Az ereszcsatorna tisztítás szinte valamennyi épülettípusnál egy kihagyhatatlan karbantartási projekt (még akkor is, ha levélrács van az ereszen). Az ingatag létrán való veszélyes egyensúlyozás közben azonban gyakran történnek csúnya balesetek. Emellett az esővíz akadálytalan elvezetésének biztosítása már egy egyszintes családi háznál vagy üzletnél is rendkívül macerás, nehézkes, idegtépő munka. Egy több emelet magas társasház, irodaház vagy egyéb cégépület esőcsatornájának karbantartása pedig speciális módszereket, eszközöket igényel, és az sem árt, ha nem vagyunk tériszonyosak.

Zellawork – hatékony és gyors munkavégzés

Szolgáltatásunk igénybevételével tisztán és működőképesen tarthatod házad elsődleges „védelmi vonalát”, az ereszcsatornát. Képzett és tapasztalt takarító szakembereket küldünk, akik gyorsan, ugyanakkor körültekintően végzik a munkájukat.

Megejtjük a szükséges ellenőrzést, eltávolítjuk az ereszcsatorna belsejében felgyülemlett törmeléket, szennyeződéseket. Egyszóval teljes körűen gondoskodunk a problémamentes vízelvezetésről. Egyszóval teljes körűen gondoskodunk a problémamentes vízelvezetésről. Ezzel egyidőben pedig érdemes lehet megtisztítani a tetőt és a napelemeket is.

Profi eresztisztítás – A hatékonyságon felül a biztonság számunkra az elsődleges szempont

Arra az esetre, ha valamit kizárólag kézzel lehet eltávolítani, egy stabil létrát is tartunk a kocsiban, de alapvetően teleszkópos nyéllel végezzük a feladatot, valamint az ereszcsatorna tisztítás során a nagynyomású mosó is gyakran előkerül. Odafigyelünk a megfelelő munkaruházatra: elvárás a rövid ujjú felső (nem fog beakadni), munkavédelmi nadrág és kesztyű, hogy kollégáink még véletlenül se szenvedjenek balesetet. A gyep, a kültéri burkolat és a kert védelme, valamint a folyamat meggyorsítása érdekében sokszor ponyvát terítünk le a terület alá, erre kerülnek rá a levelek, ágak, egyéb, dugulást okozó szennyeződések. Ha egy több mint négy emelet magasban található ereszhez kell feljutnunk, kosaras emelőgéppel érkezünk.

Eresztisztítás gyorsan, biztonságosan és eredményesen.

Szeretnéd, ha Neked is segítenénk?

Örömmel adunk tanácsot a tisztítás további hatékony megoldásaira.

Ipari csarnok takarítás országosan, korszerű & környezetbarát tisztítószerekkel.