Ha csinálod senki nem veszi észre…
Ha nem csinálod, mindenki észreveszi!

Ózonos fertőtlenítés – mikor, miért, hogyan érdemes elvégezni?

A vírusok, baktériumok, gombák és egyéb allergén anyagok mindenhol jelen vannak. Az olyan szerek, mint az ecet vagy a jó öreg Domestos kiválóak a különböző felületek mindennapos megtisztításához. De mi a helyzet a levegővel? És egyáltalán létezik kifogástalan higiénia vegyszerek nélkül? A cikkből megtudhatod, hogy mennyire hatékony az ózonos fertőtlenítés, illetve kinek milyen gyakorisággal ajánlott elvégeztetnie.
ózonos fertőtlenítés Zella Work Kft.

Mikor van szükség alapos fertőtlenítésre?

A naponta használatban lévő légtisztító berendezések ugyan megszűrik a levegőt, de nem képesek 100%-osan elpusztítani a kórokozókat. Márpedig az egészségügyi- és közintézményekben, élelmiszeripari létesítményekben, szálláshelyeken, bankfiókokban és irodákban bizonyos időközönként szükség van egy teljes körű fertőtlenítésre, nem csak COVID időszakban.

Egy magánházban, lakásban évente 2-4 alkalommal javasolt ilyen típusú fertőtlenítést végezni. Az ózonos fertőtlenítő alkalmazása különösen indokolt akkor, ha allergiás van a családban, illetve állandó problémákat okoz a penész, az ágyi poloska, és a kártevő rovarok (pl. hangya, muslica, molylepke). Munkahelyeken, nagy forgalmú létesítményekben ennél gyakrabban (akár havonta) szükséges lehet a művelet elvégzése, kiváltképp a jelenlegi járványhelyzetben. Az ózon bizonyítottan hatásos a koronavírussal szemben, jelentősen csökkentheti a betegség terjedésének kockázatát.

Erős szagsemlegesítő és fertőtlenítő tulajdonsága miatt az ózongenerátor tűzeseteket követően, valamint az elhunytak utáni takarítás során nélkülözhetetlen segítséget jelent kollégáink számára. Nagy teljesítményű ipari gépeinkkel akár egy több száz négyzetméteres logisztikai raktár vagy gyáregység fertőtlenítése is rövid idő alatt megoldott.

Az ózonos fertőtlenítés biztonságosan alkalmazható:

Ózonos fertőtlenítés – hogyan működik?

Az ózon (O3) egy a természetben is előforduló oxigénmolekula (érdekesség, hogy villámcsapásnál is létrejön ilyen anyag). A speciális berendezésben található nagyfeszültségű elektróda az oxigén molekulákat ózonná alakítja. Ez megfelelő koncentrációban bivalyerős vírusölő, fertőtlenítő és szagsemlegesítő tulajdonságokkal rendelkezik, hatékonysága közel 100%-os. Rendkívül sokoldalú, rengetegféle káros mikroorganizmust képes elpusztítani. Egyik legnagyobb előnye, hogy a nullára csökkenti a vegyszerek szükségességét.

FONTOS: Ózonos fertőtlenítő kizárólag bizonyos óvintézkedések betartása mellett használható! Például élőlények (emberek, háziállatok, növények) nem tartózkodhatnak a helyiségben a kezelés ideje alatt, és az alapos szellőztetésről, ózonszintmérésről is gondoskodni kell. Ami még lényeges, hogy a berendezést kellő távolságban kell elhelyezni az elektromos eszközöktől.

Egy „csináld magad” akció számos kockázatot rejt magában, ezért mindenképpen javasolt szakemberekre bízni a feladatot!

Az ózonos tisztítás legnagyobb előnyei

  • Erős és sokoldalú fertőtlenítőszer
  • Környezetbarát, vegyszermentes és hatékonysága verhetetlen
  • Még a legapróbb helyekre is beférkőzik, és steril környezetet teremt
  • Eltünteti a kellemetlen szagokat, makulátlan higiénia és friss levegő marad utána
  • Mivel oxigéngázzá bomlik, nem hagy maga után semmilyen egészségügyi kockázatot jelentő mellékterméket

ZellaWork ózonos fertőtlenítés = Szagtalanítás és a kórokozók, allergén anyagok elpusztítása ipari teljesítményű eszközzel. Gyorsan és alaposan dolgozunk, valamint szigorúan betartjuk a biztonsági előírásokat!

            Ajánlatot kérek

            >> Takarítási praktikák után keresgélsz? Nézd meg a többi hasznos cikkünket! <<

Örömmel adunk tanácsot a tisztítás további hatékony megoldásaira.

Ipari csarnok takarítás országosan, korszerű & környezetbarát tisztítószerekkel.