Ha csinálod senki nem veszi észre…
Ha nem csinálod, mindenki észreveszi!

Ragyogjon az a szaniter, mint Salamon … – Fürdőszoba takarítás tippek

Salamon egy magyar király volt, szám szerint a hetedik, és nem egy bizonyos testrészéről van szó, sokkal inkább egy legendás töklámpásról. De a Te szempontodból ez most teljesen lényegtelen. Az általunk összegyűjtött fürdőszoba takarítás tippek viszont tutira érdekelni fognak, amennyiben eleged van a fakó, vízköves, baktériumoktól hemzsegő felületekből.
fürdőszoba takarítás tippek Zella Work Kft.

Lépjünk tovább Salamon legendás töklámpásáról a takarítási tippekre. 

#1 Így tisztítsd meg a zuhanyfejet

Ne hagyd, hogy a kis lyukakat teljesen eltömítse a vízkő! Önts egy rész ecetet és egy rész vizet egy műanyag zacskóba, amit egy szalaggal rögzítesz a zuhanyrózsa feje köré. Várj legalább 1 órát – addig nyugodtan haladj tovább a takarítással –, majd engedj ki a zuhanyfejből némi forró vizet, végül töröld szárazra egy szivaccsal.

#2 Óvatosan a krómozott felületekkel

A maró hatású sósav, vízkőoldó és a szemcsés tisztítószerek az érzékeny krómozott felületek legnagyobb ellenségei. Szódabikarbónával, ecettel és citromlével dörzsölés nélkül, finoman távolíthatod el a szennyeződéseket!

#3 A csillogó csempe titka egyszerű

A csempe eredeti szépségét hamar tönkreteszi a pillanatok alatt lerakódó vízkő és szappanmaradék. Az ecet és a szódabikarbóna itt is remek szolgálatot fog tenni! De szalmiákszeszt is bátran használhatsz, ami fertőtlenít, és egyben ragyogóvá varázsolja a felületet.

#4 Mire jó a terpentin?

Besárgult kád, szaniter vagy zuhanykabin? A terpentin egy fenyőből készülő, természetes anyag (gyanta), ami például sóval összekeverve nagyszerűen alkalmazható a fürdőszobában, ugyanis szuper fehérítő hatással rendelkezik. Ne felejts el gumikesztyűt húzni!

#5 Tuti recept a tükör tisztításához

Kifogytál az üvegtisztítóból, de van egy felesleges szórófejes flakonod? Remek! Önts 2 dl vízhez 1/2 evőkanál szódabikarbónát és 0,5 dl ecetet. Spricceld a keveréket a tükörre, majd egy puha szivaccsal vagy háztartási papírtörlővel menj át rajta. Kerüld a körkörös mozdulatokat, azzal csak összemaszatolod a tükröt!

#6 Legyen baktérium- és vízkőmentes a WC

Ha már régóta nem jutott időd a mellékhelyiségre, íme, egy hatékony tipp: a bórax (nátrium-tetraborát) még a legmakacsabb vízkőfoltokkal is képes elbánni. Keverj össze három evőkanálnyi mennyiséget ugyanennyi vízzel és citromlével. Az így képződő sűrű pasztával súrold át a WC-kagylót. Hagyd 10-15 percig állni, majd öblítsd le.

#7 Mondj búcsút egyszerűen a penésznek

Felütötte a fejét a penész a fürdőszobában? Az olyan nem porózus felületeken, mint például a csempe, az ammónia remekül alkalmazható. Hígítsd vízzel 5:1-es arányban (a vegyszer legyen a kevesebb), fogj egy szivacsot, és töröld át a felületet. A műveletet óvatosan végezd, és használj kesztyűt!

#8 Hasznos takarítási tipp a foltmentes zuhanyfüggönyért

Egy piszkos, penészes zuhanyfüggöny nemcsak igénytelen látványt nyújt, de egyben számos kórokozó melegágya. Egyszerűen áztasd be 1-2 órára szódabikarbónával elkevert vízbe, majd mehet a mosógépbe, legfeljebb 30-40 °C-os programra állítva. Ha műanyag a zuhanyfüggönyöd, felejtsd el az öblítő használatát!

#9 Rend a lelke mindennek

Szanaszét heverő rongyok, flakonok és tégelyek a kád szélén. Így nagyon körülményes lesz kitakarítanod! Rendszerezd a dolgaidat, szerezz be praktikus polcokat, tárolórekeszeket. Hidd el, ha ezt megteszed, a fürdőszoba sokkal tágasabbnak fog tűnni, ráadásul gyorsabban végzel majd a munkával.

A fürdőszobára érdemes hetente időt szánnod, de ne aggódj – a fenti takarítás tippek nagyban megkönnyítik a dolgod! Az olyan helyeken, mint például a nagy forgalmú intézmények, iskolák, ipari épületek, éttermek, hotelek vagy apartmanházak, ennél jóval gyakrabban van szükség arra, hogy a mellékhelyiség vagy a fürdőszoba csillogjon, meg persze 100%-ban baktériummentes legyen.

Mi ebben is segítünk!

Keress minket személyre szabott árajánlatért!

Örömmel adunk tanácsot a tisztítás további hatékony megoldásaira.

Ipari csarnok takarítás országosan, korszerű & környezetbarát tisztítószerekkel.