Ha csinálod senki nem veszi észre…
Ha nem csinálod, mindenki észreveszi!

Ózonos fertőtlenítéssel az ágyi poloska ellen

Az ágyi poloska aprócska mérete ellenére rengeteg bosszúságot tud okozni. Ezek a fél centiméteres rovarok előszeretettel tanyáznak a matracban, a különböző kárpitozott felületekben. Ez még önmagában nem lenne probléma, viszont a kellemetlen viszketés, amit a csípésük idéz elő, már annál nagyobb gondot jelent.
ágyi poloska ellen Zella Work takarítás és fertőtlenítés

Felejtsd el a kétes házi praktikákat! Az ózonos fertőtlenítés hatékony megoldás ágyi poloska ellen.

Mi az az ágyi poloska?

Az ágyi poloska (latinul: Cimex lectularius) egy maximum 8 mm nagyságúra növő barnás színű miniatűr rovar. Érdekes, hogy egyes feltételezések szerint eredetileg kizárólag a denevéreken élősködött, csak később pártolt át az emberekhez (és a háziállatokhoz). Őshazája a Közel-Kelet, de rendkívül elterjedt, gyakorlatilag az egész világon találkozhatunk ilyen házi kártevővel. Megfelelő mennyiségű táplálék (= emberi/állati vér) megléte esetén élettartamuk nagyjából 16-18 hónap.

Sajnos nem elég, ha tiszta az otthonod…

Hiába a folyamatos takarítás és a makulátlan rend. Elterjedésüknek semmi köze sincs a koszhoz (akárcsak a csótányok esetében). Mivel ezek az apró rovarok emberi vérrel táplálkoznak, oda mennek szívesen, ahol kedvükre lakmározhatnak. Kétféleképpen juthatnak be az otthonodba. Az első lehetőség, hogy Te magad invitálod be őket a lakásba például egy használt bútor megvásárlásával. Az is előfordulhat, hogy az ágyi poloska a szomszédos lakásból költözik át hozzád.

Az ágyi poloska jelei – honnan tudhatod, hogy Te is „áldozat lettél”?

Ha jó a szimatod, már az ismeretlen eredetű, furcsa édeskés szag lebuktathatja a kéretlen betolakodókat. A poloska ürüléke, vagyis az apró, pöttyszerű barnás-vöröses foltok az ágy környékén, a párna varrásánál és a matrac alján szintén gyanakvásra adhatnak okot.

Ezek inkább az extrém fertőzöttség jelei. Az ágyi poloska csípés viszont akkor is észrevehető, ha viszonylag kevés élősködővel van dolgunk. A kisméretű, egymás mellett sűrűn elhelyezkedő piros dudorok a csalánkiütésre hasonlítanak. A parazita irritáló nyála és ürüléke az erre allergiás egyéneknél idegtépő vakarózáshoz vezethet.

Házi praktikák ágyi poloska ellen – valóban hatástalanok?

Szódabikarbóna, hipó, levendula és kovaföld… Ilyen és ehhez hasonló házi praktikákat olvasni a neten. Sajnos rossz hírt kell közölnünk: az ágyi poloska irtás házilag hatékonyan nem kivitelezhető. Ezek a miniatűr vérszívó rovarok a legkisebb zugokban, repedésekben húzzák meg magukat. Ezért a boltokban kapható csapdák és irtószerek szintén képtelenek arra, hogy egytől egyig elpusztítsák őket.

Vesd be a nagyágyút – hogyan segít az ózonos fertőtlenítés?

Az ágyi poloska elleni védekezés vegyszermentesen is lehetséges! Tudtad? Az ózongenerátor nem csak fertőtlenítésre és szagtalanításra alkalmas. Ipari teljesítményű, professzionális eszközzel már egyetlen kezelés is elegendő lehet ahhoz, hogy a paraziták maradéktalanul elpusztuljanak.

Az ózon még a legkisebb résekbe is képes beférkőzni, például a matracok, textíliák szöveteibe. Áldásos „mellékhatása”, hogy nemcsak az ágyi poloskával bánik el: a penésszel, egyéb rovarokkal és élősködőkkel (például pók, hangya, csótány, molylepke, muslica), valamint a baktériumokkal, kórokozókkal is leszámol.

Ózonos fertőtlenítéssel az ágyi poloska ellen – Magánházak, apartmanházak, nyaralók, irodák és közintézmények… Az aprócska vérszívó paraziták bárhol tanyát verhetnek.

A kis teljesítményű, bárki által megvásárolható otthoni fertőtlenítő készülékek azonban nem oldják meg a problémát. Helyette vedd igénybe profi szakember segítségét!

                       Ajánlatot kérek

            >> Takarítási praktikák után keresgélsz? Nézd meg a többi hasznos cikkünket! <<

Örömmel adunk tanácsot a tisztítás további hatékony megoldásaira.

Ipari csarnok takarítás országosan, korszerű & környezetbarát tisztítószerekkel.